Kommunekredssamarbejdet fremhæves i national strategi: Se her, hvordan du kommer i gang

Samarbejdet på tværs af kommunekredse var på dagsordenen på en af workshoppene til formandskonferencen den 20. april. Her delte formændene deres erfaringer og blev klogere på, hvordan de hver især får mest ud af samarbejdet.

Yvonne Lech fortæller om kommunekredssamarbejdet under formandskonferencen
MATIAS CHRISTENSEN - D. 03 MAJ 2024

Samarbejdet i kommunekredsene fremhæves i den nationale strategi, og alle afdelinger skal i gang med at samarbejde indenfor kommunegrænserne. Til formandskonferencen den 20. april kunne formændene deltage i en workshop om kommunekredssamarbejdet. Her delte de erfaringer og debatterede udfordringer og muligheder.

Workshoppen blev præsenteret af Yvonne Lech, der er formand for afdelingen i Sønderborg og hovedbestyrelsesmedlem, hvor hun blandt andet fortalte om, hvordan de har gjort i hendes egen kommunekreds:

”Vi har i min kommunekreds forankret aktiviteterne i forskellige afdelinger, så det ikke er den største afdeling, der står for alle aktiviteterne. Det vil også sige, at man godt kan bo i Gråsten, men være patientstøtte tilknyttet i Sønderborg. Så afdelingen, hvor aktiviteten er forankret, står for at rekruttere frivillige til aktiviteten i hele kommunen,” siger Yvonne, der også selv skal til at revurdere behovene i kommunekredssamarbejdet, med Røde Kors Vurderingen.

Læs mere om, hvordan I bruger Vurderingen i din afdeling, ved at klikke her.  

Forskel på muligheder

Under workshoppen var det tydeligt, at der var meget forskellige erfaringer med kommunekredssamarbejdet rundt i landet. Forskellige størrelser på kommunerne, og forskellige behov og muligheder for samarbejde, lagde op til gode debatter og erfaringsudvekslinger i løbet af workshoppen.

En kommune med to afdelinger deler de store opgaver mellem sig, hvor den ene afdeling laver familielejr, og den anden laver sommerlejr. I en anden kommune har afdelingerne ens aktiviteter, men kan derfor erfaringsudveksle og problemløse sammen.

Flere formænd fortalte efter workshoppen, at de vil starte samtalen med afdelingerne i deres kommunekreds op. En af dem var Niels Mortensen, der er formand for afdelingen i Sorø:

”Vi kan meget nemt have forskellige forventninger, vi har forskellige muligheder, ressourcer og styrker blandt frivillige. Jeg går hjem på baggrund af denne workshop og den nationale strategi og siger, at vi skal have formaliseret kommunekredssamarbejdet. Vi skal have det op i et nyt gear,” siger Niels Mortensen.

Læs meget mere om den nationale strategi og kommunekredssamarbejdet her: Mit Røde Kors - National Strategi